Veteriner hekimle görüşme

Published by
min read

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Yavru köpeğinizi seçtiniz, şimdi sıra veteriner hekiminin seçiminde

Dog image

Yavru köpeğinizi eve getirdiğinizde yapmanız gereken ilk işlerden biri, veteriner hekimden randevu almaktır. Ama sizin için doğru olan bir veteriner hekimi nasıl bulacaksınız? Ailenizin ve arkadaşlarınızın önerileri yararlı olabilir; ancak bu öneriler olmadığında, içgüdülerinize güvenmeniz gerekecektir. Çalışanlar dostça davranıyor mu, bilgililer mi ve yardımcı oluyorlar mı? Klinik ulaşımınız için elverişli mi ve yavru köpeğinizin çalışma saatleri dışında rahatsızlanması durumunda, bunun için yeterli önlem alıyorlar mı? Ayrıca, kliniğin belirli bazı alanlarda uzmanlanmış olup olmadığını ya da gerekli olması halinde veteriner hekiminizin evcil hayvanınızı bir uzman hekime sevk edip edemeyeceğini de öğrenmelisiniz.

 

İlk ziyaretin sorunsuz geçmesini sağlayın

Veteriner hekimi ilk ziyaretiniz, muhtemelen yavru köpeğiniz için oldukça stresli olacaktır. Otomobil yolculuğu yapmak, yeni insanlar ve yeni kokularla karşılaşmak ve bir miktar itilip kakılmaya katlanmak zorunda kalacaktır.

Birkaç şekilde yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle ve en önemlisi, kendiniz sakin olun. Sonra, bir seyahat kafesi ya da yavru köpek koşumu ve emniyet kemeri kullanarak, yavru köpeğinizi otomobilin içinde güvenli bir şekilde hareketsiz kalmasını sağlayın. İyi davranışı nedeniyle yavru köpeğinizi ödüllendirmek için yanınızda bazı oyuncaklar ve ödül bisküvileri bulundurmanız da iyi bir fikirdir. Böylece veteriner hekime gitmenin tamamen kötü olmadığını anlayacaktır! .

 

Aşı uygulamaları

Yavru köpeğinizin yaşamı tehdi eden rahatsızlıklara karşı aşılanması zorunludur ve onun sağlığını korumak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir.

Veteriner hekiminiz size kesin bir aşılama programı verecektir; ancak ilk aşılarını yaptırmak için yavru köpeğinizin yaklaşık sekiz haftalık ve bir sonraki aşıları için de 12 haftalık olmasını bekleyeceksiniz. Aşının uygulanmasından itibaren 7-10 boyunca içeride ve başka köpeklerden uzak kalması gerekecektir.

Korumayı sürdürmek için, ilk uygulamadan itibaren yılda bir kez pekiştirme dozlarının uygulanması zorunludur; ancak bazı aşıların yalnızca iki yılda bir uygulanması gerekmektedir. Veteriner hekiminiz size bu konuda tavsiyede bulunacaktır. Aşı uygulamalarına ilişkin daha fazla bilgi için burayı tıklayınız.

 

İÇ PARAZİTLER

Yavru köpeğinizde enfeksiyona yol açacak yuvarlak ve şerit olarak iki tip iç parazit vardır; dolayısıyla, mümkün olan en kısa sürede tedavisine başlamanız gerekecektir. Veteriner hekiminiz size düzenli bir parazit tedavi programı tavsiye edecektir. Bazı parazitlerin insanlarda da enfeksiyona yol açabilmesi nedeniyle, veteriner hekiminizin önerdiği parazit tedavisine bağlı kalmanız önemlidir.

 

Pireler

Yavru köpeğiniz istenmeyen ziyaretçilerin sığınağı olduysa, muhtemelen bol bol kaşınacaktır. Tüy bakımını yaparken, tüylerinin arasında pire pisliği olduğunu da fark edebilirsiniz. Kızıl kahverengi, yaklaşık 2-3 mm uzunlukta olmaları ve çok hızlı hareket etmeleri nedeniyle, gerçek pireleri görmeniz mümkün değildir.

Köpeğinizde pire olduğunu düşünüyorsanız, bunlar için nasıl bir tedavi uygulayacağınız konusunda veteriner hekiminizin tavsiyesine başvurun. Modern pire preparatları son derece etkilidir ve pireleri oldukça hızlı bir şekilde yok edebilmelisiniz. Evinizi de tamamen ilaçlamanız gerekecek ve veteriner hekiminiz size uygun bir sprey ya da toz sağlayacaktır.

 

Evcil hayvan sigortası

Yeni yavru köpeğiniz için Evcil Hayvan Sigortası yaptırmaya karar verebilirsiniz. Böylece, yavru köpeğiniz rahatsızlanırsa, en azından yüksek tedavi faturaları konusunda endişelenerek ilave bir stres çekmeniz gerekmeyeceğini bilirsiniz.

Ancak pek çok evcil hayvan sigortasının rutin sağlık bakımını karşılamadığını unutmayın. Ayrıca poliçeler ve fiyatlar büyük oranda değişiklik gösterdiğinden, ev ödevinizi yapmanız da önemlidir. Satır aralarını okumadan hiçbir şey imzalamayın.

 

Mikroçip yerleştirme

Mikroçip, yavru köpeğinizin boynundaki derinin altına yerleştirilebilen çok küçük bir cihazdır.Mikroçipin yerleştirilmesi rölatif olarak acı vermeyen bir prosedürdür; tıpkı bir aşı enjeksiyonunun uygulanmasına benzer.Çip, merkezi bir veritabanına kaydedilen benzersiz bir numara taşımaktadır.Böylece, yavru köpeğiniz kaybolursa size geri dönmesi için izlenebilmektedir.Bunun için bir ödeme yapmanız gerekecektir; ancak mikroçip, yaptığınız ödemeye değer bir yatırımdır.Veteriner hekiminizden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Related Articles

Related Products