Köpek Dışkısı Yeme

Published by
min read

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Köpeğinizi yürüyüşe çıkardınız; tam komşunuza onun ne kadar iyi davrandığını anlatmayı bitirmiştiniz ki, aniden onu köpek dışkısı yerken yakaladınız. Iııığğğğ! Köpeğinizi bunu yapmaya iten şey ne olabilir?

Kaprofaji (dışkı yeme için kullanılan teknik terim), kötü, ancak köpekler arasında hiç de nadir görülmeyen bir davranıştır. İyi haber, dışkı yemesi genel olarak köpeğinize zarar vermeyecektir. Kötü haberi zaten biliyorsunuz; mide bulandırıcıdır, pistir ve hayal edebileceğiniz en kötü nefes kokusuna yol açar. Köpeğiniz başka hayvanların dışkısını yerse, parazit bulaşma riski de söz konusudur.

Merak

Hiç kimse, köpeklerin bunu yapma nedeninden tam olarak emin değildir; ancak olası birkaç neden vardır. Yalnızca bunu yapmaktan hoşlanıyor olabilir. Köpekler, dünyayla etkileşimlerini ağızlarıyla sağlarlar; ağızlarında sopa taşımaktan hoşlanırlar ve oyuncakları ya da kemikleri çiğnemeyi severler.

Köpekler ayrıca güçlü bir kokusu olan şeyleri de severler ve dışkı da bu kategoriye girmektedir. Garip gelse de, dışkı yeme davranışı yalnızca köpeğinizin kendisine ilginç gelen şeyleri inceleme yöntemidir.

Kafası karışmış olan yavrular

Yavru köpekler, bazen tuvalet eğitimi sırasında kendi dışkısını yiyecektir. Bunu yapmalarının nedeni, dışkılamalarına izin verilen ve izin verilmeyen yerlerden hala emin olmamalarıdır. Yanlış bir şey yaptıklarından korkarak, 'kanıtı yok edeceklerdir'. Bu tipteki bir temizleme davranışı, evin içinde yaşayan yetişkin köpeklerde de görülebilir.

Anne köpekler sıklıkla yavrularını temizlerken yavrularının dışkısını yiyecektir. Bu, muhtemelen bir içgüdüsel bir davranıştır. Yabani yaşamda, yavru köpeğin dışkısını yeme, avcı hayvanların onun savunmasız yavrusunu bulma olasılığını azaltacaktır.

Beslenme eksiklikleri

Köpeklerin bu şekilde davranmalarının nedeni konusundaki en yaygın teorilerden biri, beslenmelerindeki eksiklikleri telafi etme çabasında olmalarıdır. Otobur hayvanların dışkısı, köpeğinizin normal beslenmesinde yer almayan vitaminleri sağlayabilir.

Kedi maması protein açısından zengindir ve dolayısıyla kedilerin kum kabı köpeğiniz için cazip olabilir. Kedilerin kum kabı bir köpek için toksik olabileceğinden, bu davranışı derhal konrol altına almanız zorunludur.

Önleme

Bu sorunun üstesinden gelmenin en kolay yöntemi, köpeğiniz işini görür görmez hemen bir şeyler yapmaktır. Bazı kişiler, tadını 'kötüleştirmek' için dışkının üzerine biber, Tabasco sosu ya da parafin sürülmesini önermektedir.

Köpeğinizin maması için, yerken lezzet verecek, ancak sindirirken acılaşacak ve dolayısıyla dışkıyı yenmeyecek hale getiren katkılar da vardır. Ne yazık ki, bu yöntemler tüm köpeklerde etkili olmamaktadır.

Genel olarak, kaprofaji ile başa çıkmak için en iyi çözüm, bundan vazgeçirmeye çalışırken yumuşak, ancak kesin olmak ve hepsinden önemlisi, oluşturduğunuz disiplinde tutarlı davranmaktır.

Veteriner hekiminizle, köpeğinizin ilave beslenme gereksinimleri olması halinde, bu gereksinimleri belirleyebilecek olan kişiler hakkında da konuşmalısınız.

Related Articles

  • Yılbaşında Kilo Aldırmadan Köpeğinizi Mutlu Etme

    Yılbaşında Kilo Aldırmadan Köpeğinizi Mutlu Etme.
  • Yavru Köpeğimin Vücut Dilini Nasil Anlayabilirim?

    Kuyruk sallama ve duruş gibi şeyler dahil yavru köpeğinizin davranışlarını vücut dilinden nasıl okuyacağınızı ve bu davranışın, yaşla birlikte nasıl değiştiğini öğrenin.
  • Ayrılık kaygısı

    Dogs running Köpeğinizi kendi başına bırakmak zorundaysanız, bu durum ayrılık kaygısına neden olabilir ayrılık kaygısı, çoğunlukla sahibine aşırı bağlılıktan kaynaklanmaktadır. Bu, sütten çok erken kesilmiş olmasının, terk edilmesinin sonucu olabilir ya da yalnızca köpeğin mizacına bağlı olabilir. Biraz alışveriş yapmak için koşturduğunuz sırada köpeğinizi yalnızca yirmi dakika yalnız bırakırsınız ve geri döndüğünüzde, mutfakta çöpleri yere dökmüş, bir yastığı parçalamış ya da koridorunuza idrarını yapmıştır.
  • Küçük Köpek Irkları: Bilmeniz Gerekenler

    Küçük bir köpek sahiplenmeyi mi düşünüyorsunuz? Size uygun olup olmadığına karar vermek için mama ve yaşama alanı özellikleri gibi küçük ırk köpeklerle ilgili avantajları ve dezavantajları düşünün.

Related Products