İlk üç ay

Published by
min read

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun

Dog image

 

Yeni yavru köpeğiniz: ilk üç ay

Irkı ne olursa olsun, tüm yavru köpekler aynı şekilde gelişir; bebeklikten olgunluğa kadar hepsi aynı evrelerden geçer. Bu evreler hakkında bilgi sahibi olmak sizin için yalnızca ilgi çekidi değil, aynı zamanda yavru köpeğinizin yaşamının herhangi bir anında neler yapabileceğini bilmeniz açısından önemlidir.

Yavru köpeklerde gelişim aynı düzeni takip etmekle birlikte, gelişim hızı ırka bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak, daha küçük ırklar daha hızlı gelişmekte ve bir yaşına gelmeden olgunluğa erişmektedir; daha büyük köpeklerin tam olarak gelişmesi on sekiz ay gibi daha uzun bir süre almaktadır.

 

İlk iki hafta

Bu ilk birkaç günde, tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi, yavru köpeğiniz de yalnızca uyuyacak ve anne sütü emecektir. Ancak sürünerek ilerleyebilecek ve üşürse, kardeşlerinin ya da annesinin sıcaklığını arayacaktır. On ve 14. günler arasında gözleri açılacak, ancak ilk birkaç hafta boyunca görüşü zayıf olacaktır.

Üçüncü hafta

Yavru köpeğinizin dişleri çıkmaya başlayacak, yürümeyi ve su içmeyi öğrenecektir. Üçüncü haftanın sonuna kadar, koku alma duyusu gelişecektir. Yavru köpeğinizin yetiştiricisi, ona hafif bir stres uygulamalı, ancak bu, onu alarm durumuna geçirecek bir şey olmamalıdır. Onu yalnızca alın ve farklı konumlarda tutulmasını hafif stres olarak tanımlayın. Bu, yavru köpeğinizi insanlar tarafından kucağa alınmaya alıştıracak ve yaşamının daha sonraki bölümünde bununla başa çıkmasına yardımcı olacaktır.

Üçüncü hafta ile 12. hafta arası: sosyalleşme

Bu, yavru köpeğiniz için kritik bir dönemdir; mutlu ve sağlıklı, iyi dengeli bir evcil köpek olacak şekilde gelişirse, insanlar, başka köpekler ve çevresiyle deneyim kazanması gereklidir.

 

Birinci Aşama: Üçüncü hafta ile beşinci hafta arası: Yavru köpeğiniz yüksek seslere tepki vermeye başlayacaktır; bu tepki, onu beslemeyi bırakmak için hırladığında, anne için yararlıdır. Dördüncü haftaya kadar, işitme, görme ve koklama duyuları daha etkili bir şekilde çalışmaktadır. Havlayacak, kuyruğunu sallayacak ve kardeşlerini oyun olarak ısıracaktır. Ayrıca katı mama yemeye de başlayacak ve tuvalet ihtiyacını gidermek için uyuduğu yerden ayrılacaktır. Dördüncü ile beşinci haftalarda, kovalama ve baş sallama oyunları oynayacaktır; aynı zamanda dişleri çıkacak, hırlayacak ve ağzında objeler taşıyacaktır.

İkinci Evre: Beşinci hafta ile sekizinci hafta arası: Yavru köpeğinizin yüzü daha fazla anlam kazanacak ve kulakları ve gözleri arasındaki koordinasyon daha fazla olacaktır. Kardeşlerinin oynadığı oyunlara katılacak ve yedinci hafta itibariyle yeni evine gitmeye hazır olacaktır. Skizinci haftanın sonunda, meraklı, her şeyi keşfedip incelemeye hevesli olacaktır; ancak aynı zamanda, dikkatli davranma belirtileri de gösterecektir.

Yavru köpeğinizi eve getirmenizden önceki son haftada, ailesinden uzaklaştırmalı ve insanlar, çocuklar ve aynı şekilde erişkinlerle bol bol iletişim halinde olmalıdır. Ve her gün en az beş dakika ilgi görmelidir.

Altıncı hafta ile sekizinci hafta arasında, yavru köpeğiniz size ve ailenize alışmaya başlayacak, yeni evinin görüntüleri, sesleri ve kokuları konusunda deneyim kazanacaktır. Eşiğinizi geçer geçmez, ev eğitimine başlamalısınız.

Üçüncü Evre: Sekizinci hafta ile 12. hafta arası: Yeni yavru köpeğiniz, yeni bir ailedeki konumunu değerlendirdiğinden, çok güçlü bir hoşnut etme arzusu yaşayacaktır. Ona insanlarla oyun oynamayı öğretmeye başlayacak ve oyun ısırmalarını azaltmasına yardımcı olacaksınız.

Related Articles

Related Products