Hamile veya Emziren Köpeği Besleme Yöntemi
Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun
Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun
Evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına uygun Mamayı Bulun
Bir köpeğin hamileliği ortalama 63 gündür ve emzirme birkaç hafta daha devam eder. Bu süre, hassas beslenme söz konusu olduğunda köpeğinizin hayatındaki en önemli zaman olabilir. Hamile veya emziren bir köpek için, yetersiz beslenme ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve yavruların sağlığını tehlikeye atabilir.1 Köpeğinizin özel ihtiyaçları hakkında veterinerinizle konuşun ve beslenme ile ilgili aşağıdaki kritik düşünceleri aklınızda bulundurun:
- Hamile veya emziren köpekler için mama, süt üretimi ve yavruların büyümesi için artan enerji ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yeterli kaloriyi içermelidir
- Fazladan yağ, kaloriye dönük yüksek talebi karşılamaya yardımcı olur
- Yüksek sindirilebilirlik, daha az miktardaki mamadan kalori alımını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için önemlidir
- Annenin süt üretimi ve yavruların kemiklerinin büyümesi için daha fazla kalsiyum ve fosfor gerekir
- Yavruların sağlıklı gelişimini desteklemek için daha fazla protein gereklidir
- Büyüme çağındaki yavruların sinir sistemi için DHA
Hamilelik, emzirme ve beslenmeyle ile ilgili sık sorulan sorular.
Sindirilebilirlik nedir ve neden önemlidir?
Yüksek sindirilebilirlik, besinlerin hamile ya da emziren bir köpeğin vücudu tarafından daha verimli emilmesi anlamına gelir. Bu önemlidir çünkü bir köpeğin yediği her lokmada besin alımının en üst düzeye çıkmasına yardımcı olur. Bu çok önemli olabilir çünkü hamile bir köpeğin karnında daha az yer vardır.
Neden daha fazla enerji ve yağ?
Hamile ve emziren köpekler enerjiye çok yüksek ihtiyaç duyar. Emziren köpeklerin enerji gereksinimleri sağlıklı yetişkin köpeklere göre 4-8 kat daha fazladır. Dengeli beslenme dahilinde artırılan yağ miktarı, daha fazla enerji sağlamaya yardımcı olur.
Köpeğimi hamileyken ve emzirirken neyle beslemeliyim?
Köpeğinize hemen Hill’s™ Science Plan™ Puppy mama vermenizi öneriyoruz. Bu formüller gerekli besin maddelerinden yeterli miktarda içerir ve yavruların hayata iyi bir başlangıç yapmasına yardımcı olur. Veterinerinizden aşağıdaki Science Diet™ yavru köpek
Science Plan™ Puppy Large Breed köpek mamasını hamile veya emziren köpeğime verebilir miyim? Onun büyük ırk bir köpek olması fark eder mi?
Science Plan™ Puppy Large Breed mamayı hamile veya emziren köpekler için önermiyoruz. Bu özel dönemdeki bir köpeğin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kalsiyum ve enerji sağlamaz. Tüm hamile veya emziren köpekler için önerdiğimiz mama hangi cins olursa olsun, yukarıda sıralanan Science Diet™ Puppy ürünüdür.
Hamile veya emziren köpeğimi beslemeyle ilgili özel talimatlar var mı?
Hamile köpeğinizi mama paketinde önerilen miktarda mamayla besleyin ve yavruları sütten kesilene kadar yavru köpek mamasıyla beslemeye devam edin. Yavrular doğduktan sonra ona her zaman hangi mamadan vermeniz gerektiğini veterinerinize danışın. Bu, yavruları sütten keserek düzenli bir mamaya alıştırmaya yardımcı olabilir ve siz de annelerinin enerji ihtiyaçlarının karşıladığı konusunda huzurlu olursunuz.
Yavruları ne zaman sütten kesmeliyim?
Çoğu yavru 3-4 haftalıkken katı mama yemeye başlar. Sütten kesme doğduktan sonra 6-7. haftada tamamlanır.2 Yavrularınız yetişkin köpekler haline geldiğinde, yavru köpekler için cinsi ve beklenen vücut ölçüsüne göre hangi mamanın uygun olduğuna karar vermeniz gerekecektir.
Veterineri ne zaman görmeliyim?
Hamilelik ve emzirme sırasında beslenme gereksinimlerinin karşılandığından emin olmak için veteriner hekiminizi mümkünse haftada bir kez ziyaret edin ve durumu kontrol edin. Köpeğinizin hamilelik sırasında ve yavrular doğduktan sonra ne sıklıkla muayene edilmesi gerektiğini belirlemek için veterinerinizle belirli bir program oluşturmanız önemlidir.
Yavru köpeğin bakımına başlayın.
Yavrularınızın 1 veya 2 günde bir2 ağırlık, gelişim ve aktivitelerinin bir kaydını tutmak, veterinerinizin ilk yılındaki rutin değerlendirmeleri açısından çok yararlı olabilir.
1 Small Animal Clinical Nutrition, 4th Edition. Normal Dogs; Pregnancy in Dogs; p. 238
2 Small Animal Clinical Nutrition, 4th Edition. Growing Dogs: Weaning Period; p. 247